Abastament d'aigua potable
Olesa de Montserrat
Baix Llobregat

17 de Desembre de 2017
Canon
El cànon de l’aigua congelarà els preus de cara al 2018
29/10/2017

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), reunit aquesta tarda a la seu de l’agència a Barcelona, ha aprovat la congelació del cànon de l’aigua per al 2018. Aquesta decisió s’elevarà al Govern de la Generalitat per tal que es tingui en compte a l’hora de configurar els pressupostos del Govern català per a l’any vinent.

 

Es planteja, doncs, mantenir els mateixos gravàmens del 2017 i alhora consolidar les bonificacions endegades mitjançant la Llei de mesures d’enguany, com els canvis aplicats amb el cànon social de l’aigua que consisteixen en reduir un 50% el gravamen del cànon de l’aigua per als col·lectius més desfavorits. Precisament en els darrers mesos, s’ha evidenciat un increment de prop del 90% dels beneficiaris del cànon social de l’aigua.

 

La decisió de congelar el cànon de l’aigua es fonamenta arran de l’estabilització financera de l’agència, la disminució del seu endeutament i l’aposta per beneficiar l’economia de la ciutadania.

 

Reducció de gairebé el 90% del deute

 

Amb l’aplicació des del 2011 d’un pla d’equilibri econòmic i financer per garantir la viabilitat econòmica de l’ACA, es preveu que el 2018 s’hagi reduït gairebé en un 90% l’endeutament bancari de l’empresa pública, passant dels 1.368 milions d’euros de finals de 2010 als 162 milions previstos per a finals de 2018.

 

Foto: Premsa Gencat

 

Per al 2018, l’Agència Catalana de l’Aigua preveu uns ingressos de 470 milions d’euros, que faran possible una important reactivació d’actuacions en els àmbits de l’abastament, el sanejament i el medi, donant compliment als objectius del Pla de gestió de districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures (2017-21).

Escriu un comentari
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F
* Camps obligatoris
Oficina virtual
Companyia 
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
Consells d'ús d'aigua 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.