Abastament d'aigua potable
Olesa de Montserrat
Baix Llobregat

23 de Novembre de 2017
UNICEF
Nou informe de l’OMS i UNICEF sobre l’estat de l’aigua al món
27/08/2017

El passat mes de juliol va veure la llum l’informe conjunt de la OMS i UNICEF sobre aigua i sanejament al món i la seva avaluació respecte els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els resultats són sens dubte preocupants, amb dades i fets que mantenen la situació d’alerta mundial.

 

Entre les dades més preocupants està l’accés a l’aigua segura, doncs en l’actualitat un 29% de la població mundial (uns 2.100 milions de persones) no disposen d’aigua gestionada de forma segura i amb accés des del seu domicili.


Una altra dada preocupant és que 844 milions de persones no tenen accés bàsic a l’aigua, que només poden trobar a més de 30 minuts de la seva vivenda o a fonts no protegides.


El sanejament és l’altre punt important de l’informe, també amb dades alarmants. Per exemple, el 61% de la població mundial (uns 4.500 milions de persones) no tenen un servei de sanejament segur, amb un alt risc de contraure malalties produïdes pel mal estat de l’aigua.


Tant la OMS com UNICEF (ambdós organismes de l’ONU) com les principals associacions internacionals relacionades amb el medi ambient i la cooperació al desenvolupament mostren la seva preocupació davant les dades de l’informe i reclamen més accions per part dels organismes internacionals.


Via: iAgua

Escriu un comentari
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F
* Camps obligatoris
Oficina virtual
Companyia 
Companyia
La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundada l’any 1868 per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme...
Contacte 
Contacte
Contacte
Us animem a fer-nos arribar el seu suggeriment, reclamació o queixa a fí i a efecte de poder oferir-vos un servei més eficaç i de qualitat
Instal·lacions 
Mapainstal·lacions
Consells d'ús d'aigua 
Newsletter
Vols rebre l'actualitat de la Comunitat Minera Olesana al teu correu? Subscriu-te i et mantindrem informat.